Spreekuur huisarts:
Op alle werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur zijn er één of meerdere huisartsen aanwezig om patiënten te zien op hun spreekuur. Soms kan een klacht of vraag telefonisch behandeld worden, en zal de huisarts u bellen. Sommige mensen kunnen om een bepaalde reden niet fysiek naar de praktijk komen, de huisarts kan dan ook bij de patiënt aan huis komen.
Voor een afspraak bij de huisarts kunt u de assistente bellen op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw afspraak. Dit doet zij om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de aard, de tijd en de spoed van uw afspraak.
Spreekuur huisarts in opleiding (HAIO):
Onze praktijk is verbonden aan de Universiteit in Groningen voor het opleiden van nieuwe huisartsen. Een huisarts in opleiding is een afgestudeerd arts die zich specialiseert in de huisartsengeneeskunde.
De huisarts in opleiding (HAIO) volgt een opleiding van drie jaar. In het eerste en derde opleidingsjaar loopt de HAIO stage in een huisartsenpraktijk. In het tweede jaar zijn er stages in klinieken in de psychische en chronische zorg.
De huisarts in opleiding werkt drie dagen in de praktijk. De huisarts in opleiding draait zelfstandig spreekuur en legt visites af. Na afloop of bij problemen zal hij/zij altijd met de huisarts/opleider overleggen.
Spreekuur assistent:
Naast dat de assistentes het eerste aanspreekpunt bij de balie of via de telefoon zijn, verzorgen de assistentes ook een spreekuur waar u terecht kunt voor:
- meten van de bloeddruk;
- injecties;
- wondverzorging;
- oren uitspuiten;
- wratten aanstippen;
- hechtingen verwijderen;
- uitstrijkjes;
- ECG (hartfilmpje);
- bloedsuiker controle.
Spreekuur praktijkondersteuner Somatiek
In onze praktijk is een praktijkondersteuner Somatiek werkzaam die het spreekuur verzorgt voor patiënten met Diabetes Mellitus type 2, (voorkomen van) hart- en vaatziektes, astma en COPD. Zij geeft voorlichting over de ziektebeelden, begeleid hen in leefstijl en stelt in op eventuele medicatie. Daarnaast helpt zij patiënten om hen te begeleiden in het stoppen met roken.
Spreekuur praktijkondersteuner GGZ
De POH-GGZ is een gespecialiseerd psychiatrisch verpleegkundige en werkt nauw samen met huisartsen, hulpverleners van Mindfit, Dimence, Bureau Jeugdzorg, sociaal wijkteam, eerstelijns psychologen en de verslavingszorg.
Bij een vermoeden van psychische problematiek kan de huisarts je verwijzen naar de POH-GGZ. Voorbeelden hiervan zijn: depressie, trauma, angst of rouwproblemen. Tijdens een kennismakingsgesprek met de patiënt analyseert de POH-GGZ de problemen die er spelen. Ook geeft hij/zij advies over een behandelaanbod dat daarbij het beste past. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aantal gesprekken met POH-GGZ, verwijzing psycholoog, psychiater of sociaal wijkteam.
Het voordeel voor de patiënt:
– Dichtbij en in vertrouwde omgeving
– Laagdrempelige zorgverlening
– Meer kans op vroegtijdige behandeling en voorkomen van verergering klachten
– Nazorg in eigen huisartsenpraktijk
Top 7 van klachten die een POH-GGZ behandelt:
– Depressie / down-klachten
– Overbelasting / burn-out
– Slapeloosheid en andere slaapstoornissen
– Angst, paniek of een gespannen gevoel
– Relatieproblemen
– Overmatig gebruik tabak, alcohol en drugs
– Rouw door verlies van kind of partner
Onze POH-GGZ maakt bij zijn begeleiding gebruik van Evie. Dit is een veilig e-health platform waarbij de patiënt online aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling en herstel kan werken. Het voordeel hiervan is dat dit op een zelf gekozen tijd kan, de informatie en oefeningen later weer terug gelezen kunnen worden en dat er concrete handvaten geboden wordt om te helpen bij een moeilijk moment.
LET OP:
Op alle spreekuren merken wij dat er regelmatig een afspraak is gemaakt waarbij de persoon niet komt zonder zich van te voren af te melden. De huisarts, verpleegkundige of assistent is door het niet nakomen van een afspraak te veel tijd kwijt welke anders aan een andere patiënt gegeven zou kunnen worden. Daarom hebben wij het volgende besloten:
- Na niet nakomen afspraak, zonder af te melden krijgt deze persoon thuis een brief toegestuurd met waarschuwing om op afspraak te komen of van te voren af te melden.
- Na 2 brieven gestuurd te hebben en het komt nogmaals voor dat iemand niet op zijn/haar afspraak komt: sturen wij een rekening (deze wordt niet vergoed door de zorgverzekering).
- Enkel consult huisarts of assistente: 15 euro
- Dubbel consult huisarts of assistente: 25 euro
- Praktijkondersteuner: 30 euro
- Ingreepjes, werkelijke kosten: maximaal 100 euro
Wanneer een geplande afspraak op één van onze spreekuren niet door kan gaan, verzoeken wij u van te voren contact op te nemen met de huisartsenpraktijk en de afspraak af te zeggen of te verzetten. Wij begrijpen dat er soms redenen kunnen zijn, waardoor u niet kunt komen en houden hier dan ook zeker rekening mee.
Wij rekenen op uw medewerking en danken u voor uw begrip!